Wat is de litte League ?

Wat is Little League ?

PICT0262

Senior league team 07 na het winnen van het Ek

Little League is een Amerikaanse sportorganisatie die sinds 1939 over de hele wereld honkbal- en softbaltoernooien voor jeugd organiseert. Europa heeft in Polen zijn eigen Little League honkbal- en softbalcomplex, waar een deel van de EK ’s Little League worden gespeeld.

Op dit moment wordt er wereldwijd door 2,5 miljoen honkballers en softbalsters Little League gespeeld.
Meedoen met Little League betekent voor spelers en speelsters dat zij via een regionaal programma extra kunnen trainen met het vooruitzicht wedstrijden te kunnen spelen tijdens het Nederlands Kampioenschap Little League in juni. En wie weet is er een Europees Kampioenschap of zijn zelfs de World Series in Amerika in het vooruitzicht.
Door deel te nemen aan Little League krijgen de jeugdspelers en speelsters kans om door middel van trainingen en selectie een plaats te verwerven in één van de regionale teams van Zuid-Nederland.
Deze teams zullen onze regio vertegenwoordigen op het Nederlands Kampioenschap Little League

Leeftijdsklassen (onder voorbehoud van officiele bekendmaking)
Little League
Junior League
Senior League

Mocht je in de veronderstelling zijn dat Little League alleen maar door teams uit Rotterdam en Haarlem wordt gewonnen dan heb je het mis. Er zijn diverse Brabantse teams kampioen van Nederland geworden en dus naar Europese kampioenschapen geweest en zelfs twee Brabantse teams naar de World Series geweest door Europees kampioen te worden.

DSC_0512

Junior league team 08 tijdens de world series in Kirkland Washington

ek-praag-060

Bandits Junior league team in de finale van het EK 2016 in Praag