Meet the team : Charlotte Haen

 

Winterschool Softball Bandits !

En weer een topper ; onze volgende trainer  Charlotte Haen. Deze topper zal haar ruime ervaring als catcher over gaan brengen aan onze catcher talenten in de Bandits winterschool . Ze stelt zich zelf aan jullie voor .

Charlotte Haen catcher instructeur.

 Ik ben Charlotte Haen en ik kom uit Tilburg. In het dagelijks leven ben ik docent lichamelijke opvoeding op het Van Maerlantlyceum in Eindhoven.

Toen ik een jaar of 7 was ben ik begonnen met peanutbal bij HSC Tilburg. Nadat ik een aantal jaar had gehonkbald, begon ik bij de aspiranten met softbal. Bij honkbal was ik naast veldspeler ook pitcher, dus ze dachten dat ik ook pitcher kon zijn bij softbal. Helaas lukte dat niet, maar met een sterke arm was ik wel zeer geschikt als catcher. Toen ik een senior werd, ben ik overgestapt naar Roef in Moergestel. Vervolgens ben ik steeds een stapje hoger gaan spelen. Eerst bij Knuppelaars in Rosmalen en daarna bij Twins in Oosterhout. Bij Twins heb ik 7 jaar op hoofdklasse niveau gespeeld. Omdat ik iets dichter bij huis wilde gaan spelen, ben ik 5 jaar geleden weer terug naar Roef gegaan. Met dit team hebben we het de afgelopen jaren erg goed gedaan en hebben we vorig seizoen zelfs in de Golden League gespeeld.

Tussendoor heb ik een aantal jaar naast de Nederlandse competitie ook in de Belgische competitie gespeeld bij Brasschaat. Bij Brasschaat had ik de mogelijkheid deel te nemen aan Europacuptoernooien. Ik moet wel zeggen dat een Europacuptoernooi toch wel een heel aparte ervaring is. Een week met je team op pad (meestal in het buitenland) en alle dagen softbal. Het laatste toernooi (in 2016) was het beste, we zijn op de derde plaats geëindigd. Zoals hiervoor al vermeld ben ik voornamelijk catcher, maar ik vind het ook leuk om in het buitenveld te spelen. Ik hoop jullie enthousiast te maken of te houden voor de catcherpositie, want stiekem is dat toch wel de leukste plek in het veld!