Meet the team: Claudia Kranendonk

Claudia Kranendonk is een zeer ervaren softbalster, die we allemaal kennen als catcher van het SilverLeague team van de Twins en van haar enorme hitting power.  Claudia gaat samen met Charlotte en Thirza de fijne kneepjes van het catchen aan onze catchertalenten meegeven. Ook Claudia stel zichzelf aan jullie voor :

Hallo,

Ik ben Claudia Kranendonk en zal deze periode helpen bij de winterschool van Brabant Bandits.

Nadat ik mijn zwemdiploma’s had behaald, mocht ik van mijn ouders een andere sport kiezen. Ik heb toen bij veel verenigingen van verschillende sporten een proeftraining/-les gevolgd en zo ook een honkbaltraining bij Blue Hitters in Maasdam. Vanaf dat moment ben ik bij deze fantastische sport betrokken. Van mijn zesde tot mijn zestiende jaar heb ik in diverse teams bij Blue Hitters gehonkbald, omdat ze bij Blue Hitters geen jeugdsoftbal hadden. Vanaf mijn veertiende mocht ik meedoen met de senioren, dus toen ben ik ook gaan softballen. Ik heb naast Blue Hitters ook bij Zwijndrecht, Twins, Brasschaat Braves en Gryphons gespeeld. Komend seizoen speel ik bij Twins in de Silver League.

Het honk- en softbal heeft mij al op veel plaatsen in de wereld gebracht. Zo heb ik in Italië de Europacup gespeeld met Brasschaat Braves en Gryphons. Daarnaast heb ik meegedaan aan de Big League in Amerika en ik heb in Canada en Japan deelgenomen aan het wereldkampioenschap dameshonkbal.

De ervaring die ik als catcher en slagvrouw opgedaan heb, wil ik graag met jullie delen