Meet the team : Coen Merckx

Bandits softbal winterschool

De komende weken zullen we geleidelijk alle coaches voor de wintertraining via deze weg aan jullie gaan voorstellen. We bijten de spits af met Coen merkx. Coen gaat niet alleen training geven,maar gaat zijn ruime ervaring opgedaan in diverse functies in de honkbal academy Bixie gebruiken bij het verder uitbouwen van onze Bandits softbalschool en zal het aanspreekpunt voor alle zaken die met de winterschool of softbalacademy te maken hebbenbinnen deBandits organisatie. Wij zijn erg blij met Coen en hij stelt zichzelf hieronder kort voor:

Mijn naam is Coen Merkx en ik 26 jaar oud. Ik ben begonnen met honkballen toen ik 5 jaar was en sinds 2 jaar softbal ik nu ook. Dit doe ik bij Brasschaat Braves (België) waar ik in die twee jaar zilver en goud heb gehaald op de Super Cup (EK voor clubteams).
Ik heb overgangsklasse en hoofdklasse honkbal gespeeld tot ik de aspiranten en junioren van de honkbalschool Bixie Baseball ben gaan coachen. Daar heb ik tot dit jaar ook gewerkt als topsportcoördinator.
Deze winter geef ik de hitting trainingen voor Brabant Bandits volgens de “Motor Learning” methode, waarmee het Nederlands team ook mee traint. Benieuwd wat dit precies inhoudt? Schrijf je dan nu in of kom langs tijdens de trainingen!