Meet the team: Isa Los

Brabant Bandits softball Winterschool

De volgende topper die komende winter onze softball winterschool komt versterken. Isa Los!

Isa is naar mijn mening niet alleen een van de beste outfielders van Nederland ,maar heeft dit jaar met Roef dames I in de Golden League laten zien ook een zeer sterke slagvrouw te zijn, waar onze jonge talenten zonder twijfel nog veel van kunnen leren.  Ook Isa zit met een A- status in het Nederlands team en samen met Coen en Wies vormt zij een ijzersterk trainersteam , ideaal om de slag capaciteiten van onze Brabantse speelsters op een hoger niveau te tillen.

Isa stelt zich zelf aan jullie voor :

Hey fanatiekelingen!!

Ik ben Isa Los, 20 jaar en ik kom uit Hengelo wat ligt in het oosten van het land. Sinds september ben ik verhuist naar Amsterdam omdat ik een van de 20 meiden ben die A-status heeft en ik dus het fulltime programma mee draai van het Nederlands team. Met het Nederlands team trainen wij 9 keer per week zowel in de ochtenden als in de avonden. Hiernaast studeer ik Toegepaste psychologie, vorige jaar in Deventer nu in Amsterdam.

Toen ik 6 jaar was mocht ik een sport kiezen, en na een potje honkbal van mijn neef gezien te hebben was de keuze snel gemaakt. Ik ben begonnen met peanutbal bij de Giants in Hengelo. Hier heb ik 3 jaar gespeeld, hierna heb ik nog 2 jaar bij de aspiranten gespeeld en toen ik 11 werd ben ik naar Tex Town Tigers in Enschede gegaan. Hier heb ik 4 jaar junioren en daarna 4 jaar dames 1 gespeeld. Sinds vorig jaar speel ik bij ROEF! Dit clubje was niet wildvreemd voor mij, een groot deel van mijn familie heeft hier gespeeld, zelfs mijn moeder. Het afgelopen jaar was meteen een groot succes, we zijn als derde geëindigd in de Golden League, een super prestatie waar ik erg trots op ben!!

In 2011 ben ik geselecteerd voor Jong oranje en sinds vorig jaar speel ik in het Nederlands damesteam. Ik heb 3 Europese kampioenschappen gespeeld, waarvan 1 keer goud in 2016, 1 keer brons in 2013 gewonnen en helaas een vijfde plek behaald in 2014. Tijdens de Europacup met de Brasschaat Braves uit België heb ik in 2016 brons gewonnen. Hiernaast heb ik in 2014 de Bep van Beijmerwerdt trofee (meest veelbelovende speelster) gewonnen.

Zelf speel ik al 11 jaar in het outfield, hier ligt mijn passie in het midveld. Verder ben ik een rechtshandige slagvrouw. Ik hoop dat jullie allemaal zin hebben in de hitting training en dat jullie veel bij zullen leren! Ik heb er zin in!!!