Meet the team: Marjolein Merkx

Brabant Bandits softball Winterschool

Deze coach doet al enkele jaren mee met de Bandits en is niemand minder dan onze toppitcher  Marjolein Merkx.  Naast pitcher in het Golden League team van Roef , is Marjolein onlangs toegevoegd aan de Nederlandse A- selectie en heeft daarbij ook een van de 20 te vergeven A-status gekregen, waardoor zij zich volledig kan toeleggen op het softballen.

Met Marjolein erbij , en daar zijn we bij de Bandits erg trots op,  hebben de pitchers dit jaar een absolute topbezetting in de trainingsgroep. Dit zorgt voor de best mogelijke uitgangspositie om onze pitcher talenten weer een stapje te kunnen laten groeien.

Ook Marjolein stelt zich zelf aan jullie voor

Dag Toppers,

Mijn naam is Marjolein Merkx, 25 jaar oud en HELEMAAL gek van pitchen. Ik speel momenteel bij Roef! Dames 1 in de Golden League, waar ik ontzettend trots op ben. Nadat ik afgelopen September mijn Master studie in Marketing Management succesvol heb afgesloten, doe ik sinds 1 November iets waar ik heel lang hard voor heb gewerkt. Vanaf afgelopen 1 November draai ik namelijk full-time mee in het Nederlands Softball team, om zo richting het WK 2018, Plaatsing 2019 en uiteindelijk Tokyo 2020 te werken. Een kans die ik met beide handen aan heb gepakt en met volle teugen van geniet.

Ik ben in Brabant geboren en opgegroeid op het Brabantse softballend en hier ook nooit meer weggegaan.

Toen in 4 jaar mocht ik al wat mee doen met mijn moeder haar Peanutball team, maar vanaf 1998 ben ik officieel lid geworden van Knuppelaars en is de liefde begonnen. Toen ik 7 was mocht ik eindelijk beginnen met pitchen en ben sinds toen nooit meer uit de cirkel gekomen. Nadat ik 16 jaar bij Knuppelaars/Gryphons een fijne tijd heb gehad , was het in 2014 tijd om een nieuwe uitdaging aan te gaan. Ik ben dat jaar begonnen voor Roef! te spelen, en heb de afgelopen 4 seizoenen ontzettend fijne jaren gehad. Vorig jaar zijn we gepromoveerd naar de Golden League en afgelopen jaar zijn we zelfs derde van Nederland geworden, wat echt een TOP prestatie was.

Het leuke aan pitchen vind ik dat je altijd bezig bent en je het spel grotendeels bepaald. Mijn grote liefde voor pitchen is ook de reden waarom ik al 3 jaar training geef bij Brabant Bandits; ik wil meiden net zo enthousiast maken over pitchen als dat ik het ben. Daarbij vind het het HEEL belangrijk dat er ook voldoende faciliteiten en mogelijkheden geboden worden voor (onder andere) Brabantse meiden om zo door te groeien tot de beste pitcher die ze kunnen zijn. 

Ik kan niet wachten om samen met Karen en Gini met jullie allen aan de slag te gaan, gelukkig beginnen we zondag al!

Tot dan meiden 🙂

Groetjes Marjolein (#13)