Meet the team : Wies Ligtvoet

Brabant Bandits softball Winterschool

Onze volgende topper is WIES LIGTVOET, waarschijnlijk de snelste vrouw van Moergestel en omstreken.

Wies is een belangrijke  speelsters in Roef Dames 1 en heeft als speelsters van Oranje ook de A-status. Wat dat precies betekent,  legt Wies hieronder zelf uit.

Wies zal haar ervaring gaan gebruiken om samen met Coen Merckx en Isa Los de hitting skills van onze jeugdige softball speelsters in de winterschool trainingen op een hoger niveau te krijgen.   Ze stelt zichzelf hieronder aan jullie voor :

Hallo allemaal,

Mijn naam is Wies Ligtvoet (20) en ik kom uit Moergestel. Ik heb de afgelopen twee schooljaren HBO-Verpleegkunde gedaan in Tilburg op het Fontys. Sinds dit schooljaar ben ik HBO-Verpleegkunde gaan doen op de Hogeschool van Amsterdam en ik woon sinds september in Amsterdam. Ik ben namelijk in Amsterdam gaan wonen, omdat ik 1 van de 20 A-statussen van het Nederlands Softbal team gekregen heb. Dit betekend voor mij, dat ik in het fulltime programma van het Nederlands team zit. Dit houdt in dat ik elke doordeweekse dag in de ochtend en einde van de middag ga trainen. Dit programma start 1 november.

 Nadat ik mijn zwemdiploma’s gehaald had mocht ik een sport kiezen. Ik koos voor peanutbal. Ik ben dus begonnen met peanutballen bij Roef!. Ik was toen 6 jaar oud. Ik speel nu al 14 jaar voor Roef!. In 2012 heb ik een seizoen meegedaan bij Twins, maar in dit jaar speelde ik ook nog steeds voor Roef!.

Ik maak sinds 2011 deel uit van de selectie van het Nederlands team. Ik ben begonnen in Jong Oranje wit en ik zit sinds afgelopen seizoen in het Nederlands team. Mijn aller eerste toernooi die ik met Jong Oranje speelde was in 2013 in Canada. Dit was echt een super gave ervaring! In 2014 speelde ik het EK in Rosmalen hier werden we helaas 5de. En mijn derde toernooi was in 2016 in Tsjechië. Op dit toernooi hebben zijn we eerste geworden!

Mijn eerste Europacup speelde ik in 2016 voor het Belgische team Brasschaat Braves. We werden 3de op dit toernooi en ik kreeg de prijs voor MVP.

Oh ja, ik heb nog niet verteld welke posities ik speel. Ik ben altijd de korte stop voor Roef! geweest, maar volgend softbal seizoen ga ik outfield spelen voor Roef!.

Bij het Nederlands team ben ik begonnen als middle infielder, dus korte stop of tweede honk. Maar sinds afgelopen seizoen ben ik heb ik de keuze gemaakt om outfielder te worden.

Ik ben begonnen als rechtshandige slagvrouw, maar ik sla sinds 7 jaar links.  Ik hoop dat ik jullie de tijdens de hitting trainingen veel dingen kan meegeven.