Brabant Bandits

Wie zijn we?

Een stichting die uit een initiatief ontstaan in 2008 is tussen de verenigingen Roef! en Twins om de talenten uit Brabant samen te brengen om op de lange termijn het niveau van Brabants softbal omhoog te brengen. 

In de jaren 70 en 80 was er volop softbal in Brabant en dat wilden we weer terug hebben. Want het is een prachtige sport. Naast iedere honkbal tak zou er een goede softbal tak moeten zijn. We willen graag weer terug naar het niveau van toen of nog meer. Onze filosofie is begin bij de jeugd: want wie de jeugd heeft, heeft de toekomst.
Belangrijk om te weten is dat wij geen commerciële organisatie zijn.  Het gaat ons om de liefde en groei voor de sport en wij hebben zeker geen winst oogmerk. 

Wat doen we?

Om het niveau van softbal omhoog te brengen, organiseerden we de afgelopen 6 jaar een winterschool zoals we deze nu kennen en hebben we het afgelopen jaar voor het eerst “Brabant meets Golden League” georganiseerd voor coaches en speelsters. Daarbij trainen we met verschillende Little League teams (Little, Junior en Senior) richting de toernooien die voor hen beschikbaar zijn. Daarbij komen we op periodieke basis bij elkaar met Brabantse teams om de ontwikkelingen te bespreken en verbeteren. Ook het organiseren en faciliteren van coach- en scheidsrechters cursussen behoort tot onze activiteiten

Waar staan we voor?

Wij staan voor de liefde van de sport en onze mooie regio. We willen het niveau van softbal in Brabant verhogen doormiddel van het organiseren van verschillende activiteiten voor speelsters en coaches. We doen dit voor de liefde voor de prachtige softbalsport en hier zijn geen winstdoeleinden aan verbonden.