Winterschool

INFORMATIE WINTERSCHOOL 2024

Wat?
De 8ste editie van onze winterschool in deze vorm. Een winterschool voor iedereen die nieuwe dingen binnen het softbalvak wil leren, binnen de onderdelen pitchen, catchen en slaan/fielden. Onder begeleiding van een staff met (inter)nationale ervaring als speelster/speler, welke zelf nog spelen/coachen en daarom verbonden zijn met de laatste en nieuwste ontwikkelingen binnen hun specialiteit. 

De staff bestaat dit jaar uit meerdere kwaliteits-coaches per onderdeel, om op deze manier nog meer variatie te brengen in jouw trainingen. Er is 1 coach verantwoordelijk voor het programma, zodat de trainingen naadloos op elkaar aansluiten, maar niet iedere week zal dezelfde coach aanwezig zijn.

Wanneer?

Datums volgen nog !

Voor wie?

Iedere speelster/speler die nieuwe dingen binnen het softbalvak wil leren, binnen de onderdelen pitchen, catchen en slaan/fielden.
Alle leeftijden en niveau’s zijn welkom. 
Geen zorgen, je kan er met 100% zekerheid vanuit gaan dat we je in een juiste groep indelen, om jou de beste training aan te kunnen bieden. Indien blijkt dat er voor jouw niveau/leeftijd geen groep gevonden kan worden wordt dit verder met je besproken, maar in het verleden is dit nog niet voorgekomen. 

Waar?
De winterschool vindt plaats in Moergestel, in de sporthallen die zijn gevestigd aan het veld van HSB Roef!.

Kosten?
De kosten zijn €60 voor de 6 trainingen per blok (pitchen, catchen en slaan/fielden). Je bent vrij om 1 of meerdere blokken in te schrijven.

Team Brabant Bandits Winterschool 2024

PITCHEN

Marjolein Merkx pitching team nl

Marjolein Merkx

Marjolein Merkx is dit jaar wederom verantwoordelijk voor het pitching gedeelte van de winterschool. Met haar liefde voor pitching gaat ze je zeker veel nieuwe dingen leren op uitdagende manieren. Speelster van het Nederlands Softbal team, Roef! dames 1 en een échte Brabantse.

Afgelopen zomer heeft ze met het Nederlands team de Gouden Medaille gehaald op het EK , dus pitchen kan ze wel: coachen ook!

Judith van den Berg

Judith is ook dit jaar weer deel van de Brabant Bandits Winterschool staff. De trainingen van Judith zijn NOOIT hetzelfde, NOOIT saai en altijd een feestje om aan mee te doen. En daarbij leer je er ook nog heel veel van. Judith was de afgelopen jaren pitchingcoach van TalentTeamNL en heeft op verschillende EK’s U15, U18, U22 een bronzen medaille gehaald als coach. Ook was ze aanwezig op het WKU19. Ze is dus niet meer weg te denken uit de pitching coaching-toppers in Europa en daarom zijn we heel trots dat ze dit jaar weer bij ons aanwezig is!

CATCHEN

Tess Remmers

Tess Remmers hebben jullie al een keertje eerder gezien in de staff bij Brabant Bandits en we zijn dan ook blij dat ze weer aanwezig is. Tess is catcher en derde honkvrouw. Dit doet ze bij Tex Town Tigers, ondanks dat ze in Enschede speelt is ook Tess een échte Brabantse. Afgelopen zomer heeft ook Tess een bronzen medaille gehaald op het EK U22.

SLAAN / FIELDEN

Nicky Uytendaal

Nicky is het Brabantse al helemaal eigen geworden aangezien ze het afgelopen seizoen voor Roef! dames 1 speelde. Daarbij speelde ze ook bij Chicaboo’s in België.  Afgelopen zomer heeft Nicky een bronze medaille gehaald op het EK met het Nederlands team U22. Nicky weet echt alles over het slaan en staat te trappelen om dit met jullie te delen!

Renée Scholte

Renee is geboren en getogen in Brabant en was vorig jaar ook deel van de hitting staff. We zijn daarom ook blij dat ze dit jaar weer aanwezig is om Nicky te ondersteunen en jullie vanalles te leren over het slaan en fielden.