Winterschool

INFORMATIE WINTERSCHOOL 2021-2022

Wat?
De 5de editie van onze winterschool in deze vorm. Een winterschool voor iedereen die nieuwe dingen binnen het softbalvak wil leren, binnen de onderdelen pitchen, catchen en slaan/fielden. Onder begeleiding van een staff met (inter)nationale ervaring als speelster/speler, welke zelf nog spelen/coachen en daarom verbonden zijn met de laatste en nieuwste ontwikkelingen binnen hun specialiteit. 

De staff bestaat dit jaar uit meerdere kwaliteits-coaches per onderdeel, om op deze manier nog meer variatie te brengen in jouw trainingen. Er is 1 coach verantwoordelijk voor het programma, zodat de trainingen naadloos op elkaar aansluiten, maar niet iedere week zal dezelfde coach aanwezig zijn.

Wanneer?

14 November 2021 09:00 – 13:00 

21 November 2021 13:00 – 17:00

28 November 2021 09:00 – 13:00

05 December 2021 13:00 – 17:00

12 December 2021 09:00 – 13:00

19 December 2021 13:00 – 17:00

 

Voor wie?

Iedere speelster/speler die nieuwe dingen binnen het softbalvak wil leren, binnen de onderdelen pitchen, catchen en slaan/fielden.
Alle leeftijden en niveau’s zijn welkom. 
Geen zorgen, je kan er met 100% zekerheid vanuit gaan dat we je in een juiste groep indelen, om jou de beste training aan te kunnen bieden. Indien blijkt dat er voor jouw niveau/leeftijd geen groep gevonden kan worden wordt dit verder met je besproken, maar in het verleden is dit nog niet voorgekomen. 

Waar?
De winterschool vindt plaats in Moergestel, in de sporthallen die zijn gevestigd aan het veld van HSB Roef!.

Kosten?
De kosten zijn €60 voor de 6 trainingen per blok (pitchen, catchen en slaan/fielden). Je bent vrij om 1 of meerdere blokken in te schrijven.

Team Brabant Bandits Winterschool 2021 - 2022

PITCHEN

Marjolein Merkx

Marjolein Merkx is dit jaar wederom verantwoordelijk voor het pitching gedeelte van de winterschool. Met haar liefde voor pitching gaat ze je zeker veel nieuwe dingen leren op uitdagende manieren. Speelster van het Nederlands Softbal team, Roef! dames 1 en een échte Brabantse.

Foto: Olaf Tompot

Judith van den Berg

Judith is ook dit jaar weer deel van de Brabant Bandits Winterschool staff. De trainingen van Judith zijn NOOIT hetzelfde, NOOIT saai en altijd een feestje om aan mee te doen. En daarbij leer je er ook nog heel veel van! Ze is de pitchingcoach van de Nationale Nederlandse Jeugd teams, en ze is niet meer weg te denken uit de pitching coaching-toppers in Europa en daarom zijn we heel trots dat ze dit jaar weer bij ons aanwezig is!

CATCHEN

Tess Remmers

Tess Remmers hebben jullie al een keertje eerder gezien in de staff bij Brabant Bandits en we zijn dan ook blij dat zij een groot deel van de trainingen voor haar rekening gaat nemen. Tess is catcher en derde honkvrouw. Dit doet ze bij het Nederlands team en Tex Town Tigers, ondanks dat ze in Enschede speelt is ook Tess een échte Brabantse.

Foto: Renata Jansen

Nicky Uytdendaal

Een nieuwe naam binnen onze coachingstaff en binnen Brabant, maar Nicky is geen zeker geen onbekende in de softbalwereld. Afgelopen seizoen speelde ze bij Quick Amersfoort en Chicaboo’s in België.  Nicky zal 1 van de trainingsdagen voor haar rekening nemen en kan niet wachten om met jullie aan de slag te gaan. 

SLAAN / FIELDEN

Coen Merkx

Coen Merkx is een ervaren hitting instructeur. Hij speelt in het Nederlands Softbalteam, en speelt mee in de softbalcompetitie in België bij de Brasschaat Braves. Na zijn jarenlange honkbal carrière heeft hij 6 jaar geleden de switch naar de softbalwereld gemaakt. Waar hij een aantal teams heeft gecoached maar zelf ook als speler prachtige zilveren en gouden medailles heeft gewonnen met zijn Belgische Clubteam op Europees TOP-niveau. Afgelopen seizoen was hij hitting coach bij Roef! en heeft zin om jullie uit te dagen met zijn verschillende hitting oefeningen. 

Sophie Verdaasdonk

Voor ons is Sophie de beste derde honkvrouw van de Hoofdklasse, ze stopt bijna iedere bal die bij haar voorbij komt en als ze aan slag komt kan je maar beter een stapje naar achteren doen. Goed fielden en hard slaan is Sophie haar specialiteit en is daarom ook een vaste waarde bij het eerste dames team van Roef! We zijn blij dat Sophie ook dit jaar weer aanwezig is om deze kwaliteiten aan de jeugd over te dragen.